Основната тема днес не може да бъде за офисите на вестник

...
Основната тема днес не може да бъде за офисите на вестник
Коментари Харесай

Експерти казаха какви трябва да са приоритетите на депутатите

" Основната тема днес не може да бъде за офисите на вестник " Труд ". Обективната обстановка е икономическата рецесия, внезапно спадаща покупателната дарба на хората и това как работи демокрацията ", каза в ефира на „ Твоят ден “ проф. Антоанета Христова.

Според нея главният приоритет е да се направи бюджет. След това фокусът би трябвало да се насочи върху фрапантното повишение на цените на стоките и услугите.

" Парламентът няма да бъде постоянен. Сблъсъкът и неналичието на компететност ще докара до свръхконтрол и опасност за крехката демокрация ", счита проф. Христова.

Доц. Алексей Пампоров счита, че в новия парламент ще има устойчиво болшинство, само че не и спокойна зала. " ГЕРБ и Движение за права и свободи ще се възползват от всяка опция да основават напрежение. Личи си, че новият ръководител на НС е бил надалеч от политиката и опозицията и се възползва от този факт ", коментира той.

Според него съществено внимание би трябвало да се обърне на обедняването и обезлюдяването в доста райони в страната. Като " болна тематика " доцент Папоров определи е образованието на всички равнища, което е съществено потърпевшо от рестриктивните мерки поради пандемията от COVID-19.

Относно въпросът с  " Труд ", Пампоров съобщи, че вестникът не е закрит, може да наеме нови пространства и да работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР